مایکل قرار است در سفر خود به خاورمیانه در روز چهارشنبه، با ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در رام الله در کرانه باختری رود اردن و همچنین در بیت المقدس با ایهود اولمرت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به گفتگو بنشیند.
در حالی که تنها دو هفته به برگزاری انتخابات پارلمانی باقی مانده، مسئله رابطه تل آویو با اوباما که قول حل مسئله کشمکش های خاورمیانه و اعزام یک تیم ویژه به منطقه را داده، به مهمترین نکته انتخابات بدل گردیده است.
در چنین شرایطی، هر یک از احزاب سعی دارند با خرد و له کردن یکدیگر شانس پیروزی و بدست گرفتن قدرت در سرزمین های اشغالی را به خود اختصاص دهد.
در این راستا، زیپی لیونی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی که ریاست حزب کادیما را برعهده دارد، گفت: اگر نخست وزیر آتی روند صلح را با این فکر که جامعه بین المللی از وی حمایت خواهد کرد، متوقف کند به درگیری آشکار با آمریکا در مدت 20 ثانیه خواهد رسید.
لیونی که حزبش برای کسب محبوبیت از دست رفته خود، حمله به غزه و به خاک و خون کشیدن هزاران انسان بی گناه را الگوی کار خود قرار داد، خاطرنشان کرد: در دوران بنیامین نتانیاهو روابط اسرائیل با آمریکا به بدترین شرایط خود رسید.
نتانیاهو در بین سالهای 1996 تا 1999 میلادی سمت نخست وزیری رژیم صهیونیستی را برعهده داشت. در آن زمان، بیل کلینتون از حزب دموکرات در کاخ سفید نشسته بود.
در آخرین نظرسنجی صورت گرفته، لیکود حدود 28 کرسی از 120 و کادیما 25 کرسی را به خود اختصاص خواهند داد.
رئیس حزب کادیما همچنین از روابط خوب خود با اوباما و دولت کنونی آمریکا خبر داد.
مایکل نویسنده گزارش سال 2001 میلادی بود که هشت ماه پس از آغاز انتفاضه منتشر شد. وی بر توقف شهرک سازی تاکید کرده بود.
در همین حال، مقامات حزب لیکود عقیده دارند که کادیما در حمله به غزه ثابت کرد در تنگنا قرار داشته و راه پس و پیش نداشته است.
روزنامه هاآرتص ضمن حمایت از لیکود حمایت خود را از نتانیاهو اعلام کرد و از این حزب به عنوان بهترین و مناسب ترین متحد آمریکا نام برد. در این راستا، یکی از نزدیکان نتانیاهو می گوید: وی به طور کاملا روشنی وضعیت اقتصادی و امنیتی در کرانه باختری رود اردن را بهبود خواهد بخشید.
نتانیاهو قول داده تمرکز خود را بر توسعه اقتصادی کرانه باختری و به تاخیر انداختن تعیین وضعیت بیت المقدس و آوارگان فلسطینی قرار دهد.
ازسوی دیگر، ایهود باراک وزیر دفاع و رئیس حزب کارگر رژیم صهیونیستی بیکار نمانده است و خاطرنشان کرد که دولت تحت رهبری وی دست خود را بسوی آمریکایی ها دراز می کند.
یک روزنامه اسرائیلی در این زمینه می نویسد: "گذشته ثابت کرده که آمریکایی ها ابایی از مداخله در مبارزات انتخاباتی اسرائیل نداشته و ندارند. دولت اوباما نیز مطمئنا از لیونی و باراک که خواهان عکس گرفتن در کنار وی هستند، حمایت می کند."
نظر شما